Stichting haarwens

Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia (kaalhoofdigheid) of een medische ingreep.
Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact en met een kaal hoofd kan een kind zich minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes. Maar goede haarwerken zijn vaak erg duur en er wordt slechts een klein gedeelte door de verzekering vergoed.
Wij bieden deze kinderen de keuze uit een grote collectie haarwerken van hoge kwaliteit, zonder dat daaraan voor hen kosten verbonden zijn. De haarwerken worden gemaakt van echt haar. Dit haar wordt door volwassenen en kinderen aan Haarwensen geschonken.

Zonder jouw hulp kan Haarwensen niet bestaan.

Er zijn diverse manieren om Haarwensen te steunen. Je kunt ons niet alleen helpen met het doneren van haar, maar ook financieel! De kinderen ontvangen de haarwerken zonder dat daar kosten aan verbonden zijn, maar de haarwerken zijn natuurlijk niet gratis. Naast het schenken van een haarwerk voorziet Haarwensen ook in het onderhoud van het haarwerk. De kosten voor de productie, het aanmeten en het onderhoud van een haarwerk liggen rond de € 1.500. Haarwensen ontvangt geen overheidssubsidies en is dus geheel afhankelijk van de steun van particulieren en bedrijven. Jouw steun is daarom ook meer dan welkom.

Doneer je haar

 

De haarwerken van Haarwensen worden gemaakt van echt haar. Daarom zijn wij afhankelijk van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren. Wil jij jouw haar afknippen of heb jij nog een staart in de kast liggen? Wij ontvangen deze graag. Bekijk voordat je het haar toestuurt of afknipt onze spelregels om te zien of jouw haar wel geschikt is.
Spelregels
• De lengte van het haar dient minimaal 30 cm te zijn.
• Alle natuurlijke haarkleuren, behalve grijs haar, zijn welkom.
• Het haar schoon, droog en in een vlecht toesturen.
• Het haar dient zacht en soepel aan te voelen.
• Geverfd, behandeld en geblondeerd haar kunnen wij niet gebruiken.
Je kan de vlecht het beste op de volgende manier meten/afknippen:
1. Maak 1 of meerdere staarten in het haar
2. Meet de lengte van deze staarten (dit dient minimaal 30 cm te zijn)
3. Maak een vlecht in de staart(en)
4. Knip de vlecht(en) 2 á 3 cm boven het bovenste elastiekje af.

 

Ben je niet zeker als je haar gebruikt kan worden, kom dan even in de salon en dan kijk ik er naar.

Alle klanten die het haar donderen bij Jettie's Hairstyling worden gratis geknipt.

Pop Saartje


Saartje is de mascotte van Haarwensen. Deze vrolijke zachte pop wordt al door velen als lievelingspop beschouwd. Koop ook pop Saartje en draag hiermee bij aan een pruik voor een ziek kind. Pop saartje is verkrijgbaar in de salon en via mijn webshop alle opbrengst gaat naar stichting haarwensen. Pop saartje schaf je al aan voor €7,95