Krul haar tips

 

 

 

  • Moet ik mijn haar verven of kleuren? Het kleuren of verven van ons haar doen we al honderden jaren. Al ruim voor Christus verfden mensen hun haar. Hiervoor werd onder meer kamille, indigo en henna gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met uitgroei, grijze haren, een vale haarkleur of gewoon eens zin hebt in een leuke en andere haarkleur, dan kun je jouw haar laten verven of kleuren.

  • Haar verven versus haar kleuren. Door de toegevoegde waterstofperoxide is haarverf wat agressiever voor je haar dan een spoeling. Na de behandeling kan je haar wat doffer, droger of stugger worden. Het beste kun je dan ook na de haarbehandeling een haarmasker en een goede conditioner gebruiken. Verder moet je bij verven in principe maandelijks de uitgroei behandelen. Je haar groeit immers met zo’n 1 tot 1,5 centimeter per maand. Wil je echt naar een blonde haarkleur of highlights, dan zul je gebruik moeten maken van haarverf. Een kleurspoeling bevat geen waterstofperoxide en je hoeft na deze haarbehandeling geen uitgroei aan te pakken. Ook kun je ten opzichte van verven wat vaker een ander haarkleurtje uitproberen. De gebruikte spoeling blijft ten opzichte van verven minder lang in je haar zitten. Beide behandelingen vragen dus ook om zekere hoeveelheid onderhoud. Hoe ingrijpender en permanenter de kleuring is, hoe vaker je de naar de kapper moet voor het onderhoud.

  • Welke soorten haarkleuringen zijn er? We kunnen de soorten haarkleuringen verdelen in 3 soorten; de permanente, de semi-permanente en de tijdelijke. De permanente kleuring moet er uitgroeien. Wordt dit type kleuring niet bijgewerkt, dan ontstaat er uitgroei. Deze permanente vorm van kleuren/verven wordt vooral gebruikt wanneer er grijze haren bedekt moeten worden of wanneer je jouw kapsel in een wat lichtere kleur wilt dragen. De semi-permanente kleuring blijft afhankelijk van het gebruikte product zo’n 20 wasbeurten zitten en wordt met name gebruikt voor het verbergen van grijze haren en om de haren te verven in een kleur die dicht bij de natuurlijke haarkleur ligt. Het haar kan met deze kleuring niet lichter gemaakt worden. Tijdelijke kleuringen. Een tijdelijke haarspoeling blijft het kortste zitten (een aantal wasbeurten) en wordt vaak gebruikt om het haar wat donkerder te maken. Een voordeel is dat er minder uitgroei ontstaat, doordat de kleuring er geleidelijk uitgewassen wordt.

  • Wat is het verschil tussen haar verven en haar kleuren? Bij het verven van het haar is de kleur blijvend en kies je dus voor een bepaalde kleur voor langere tijd. Het haar zal daarna uitgroeien waardoor je de kleur steeds opnieuw moet verven op de uitgroei. Haarverf gebruik je vooral als je het haar volledig wilt blonderen of highlights in je coupe wilt hebben. Er wordt dan gebruikt gemaakt van haarverf waar waterstofperoxide aan is toegevoegd. Een kleurspoeling is van tijdelijke aard en ligt meer op de buitenkant van het haar. Iedere keer dat je het haar wast verdwijnt er wat van de kleurspoeling totdat deze volledig verdwenen is. Met een kleurspoeling kun je een tijdelijke kleuring aanbrengen waarbij jouw eigen haarkleur in principe lichter moet zijn dan de kleur van de spoeling. De kleurspoeling is ook goed te gebruiken als je jouw eigen haarkleur wat intenser wilt maken.

  • Wil je je haar gaan kleuren? Kleur je haar nooit meer dan 2 tot 3 tinten lichter of donkerder dan je natuurlijke haarkleur. Ga je voor verven en niet voor een spoeling? Kies dan de tint die bij je huidskleur en persoonlijkheid past. In een uitgebreid gesprek, adviseren we je wat het beste voor je haar is en wat het beste bij je past.

  • Last van uitgroei? Wanneer je je haar elke dag op dezelfde manier draagt, dan loop je het risico dat het steeds platter gaat zitten. Hierdoor lijkt de uitgroei nog donkerder. Probeer eens te variëren met de plaats van je scheiding. Door de scheiding anders te dragen, lijkt de uitgroei opeens een stuk minder opvallend

  • Zo lang mogelijk genieten van je nieuwe haarkleur? De zon heeft een grote invloed op het vervagen van je haarkleur. Ga je het winterzonnetje in, zet dan een lekkere muts op. Hierdoor kan de Uv-straling je haarkleur niet aantasten. Ook is het zo dat hoe gezonder je haar, des te kleiner de invloed van de Uv-straling

  • .Jouw nieuwe haarkleur zo lang mogelijk behouden? Vermijd dan zoveel mogelijk de hitte. Door (te-) veel warmte vervaagt je haarkleur namelijk sneller. Houd dan ook rekening met de zon en met het gebruik van de föhn, de krultang en de stijltang. Ga je toch de zon in, gebruik dan een UV beschermende spray en maak bij het föhnen gebruik van een heat protectant spray.

  • Veranderende haarkleur? Naarmate je ouder wordt verandert je haarkleur. Er ontstaan grijze haren en de levendige, diepe en glanzende kleur die je had in je jongere jaren wordt minder. Een goede manier om je haarkleur een oppepper te geven is om de kapper wat kleuraccenten aan te laten brengen rond je gezicht. Door ton-sur-ton kleuren te gebruiken, hou je een natuurlijke look.