Haar verzorging tips

 

 

 

 • Masseren en niet krabben! Een groot deel van de klanten blijkt de hoofdhuid te krabben tijdens het wassen van de haren. Krabben verzwakt de haarzakjes en kan zorgen voor irritatie. Masseer dus de hoofdhuid tijdens het wassen waardoor de bloedsomloop en de haargroei gestimuleerd wordt.

 • Heb je moeite om de wax uit je haar te krijgen? Breng dan wat shampoo aan op droog haar en was het uit. Herhaal dit nog een keer en je zult zien dat jouw haar weer wax vrij is.. De meeste mannen blijken de shampoo gelijk na het aanbrengen weer uit te spoelen. Hierdoor blijft een flink deel van het vuil achter in het haar. Laat de shampoo dan ook eventjes intrekken of was je haar twee keer achter elkaar voor een goed resultaat. Vergeet ook niet om de hoofdhuid goed te masseren.

 •  De meeste klanten brengen de shampoo aan en spoelen het gelijk na het aanbrengen weer uit. Hierdoor blijft een flink deel van het vuil achter in het haar. Laat de shampoo dan ook eventjes intrekken of was je haar twee keer achter elkaar voor een goed resultaat. Vergeet ook niet om de hoofdhuid goed te masseren.

 • Haren wassen doe je zo. Maak je haar goed nat en breng de shampoo met de vingertoppen in draaiende bewegingen aan op het haar en hoofdhuid. Door de hoofdhuid goed te masseren, stimuleer je de circulatie en verwijder je eventuele dode huidcellen. Spoel de shampoo vervolgens goed uit en doe dit bij voorkeur met lauw tot koud water. Hoe kouder het water, des te meer glans in het haar. Was je haar nogmaals en dep het haar droog. Door het droog te deppen voorkom je haarbreuk en gespleten haarpunten.

 • Gespleten haarpunten en nu? Zo nu en dan krijgen we de vraag of gespleten haarpunten uit zichzelf kunnen herstellen. De enige oplossing is dan om ze af te knippen. Je kunt proberen gespleten haarpunten zoveel mogelijk te voorkomen door de kwaliteit van jouw haar te verbeteren. Meestal is dit een combinatie van de juiste voeding, een goede verzorging van de hoofdhuid en de juiste haarproducten. Ook kan het gebruik van de föhn of de stylingtang gespleten haarpunten veroorzaken.

 • Niet wrijven, maar deppen! Wild met de handdoek over je haar wrijven om het te drogen? Je haar droogt dan wel sneller, maar haarbreuk en gespleten punten liggen op de loer. Deppen is dan ook het advies.

 • Het regelmatig masseren van je hoofdhuid is een eenvoudige, maar goede tip voor de verzorging van jouw haar. Het stimuleert de bloedcirculatie waardoor er meer zuurstof en meer voedingsstoffen naar de haarzakjes gaan. Dit stimuleert de haargroei en gaat haaruitval tegen.

 • Heb je last van klitten in je haar? Kam die dan niet uit met de borstel, maar gebruik hiervoor je vingers. Als je dit doet wanneer je haar nat is, dan gaat het nog makkelijker. Voor mensen met krullen is een bijkomend voordeel dat de natuurlijke vorm van de krul behouden blijft.

 • In de lente verlies je wat meer haar dan normaal. Je kunt de haargroei in deze periode stimuleren door extra aandacht te geven aan je voeding. Door wat meer linzen, volkorenbrood en amandelen te nemen krijg je meer zink en magnesium binnen en verhoog je het keratine gehalte. Het eten van spinazie vergoot de ijzerinname waardoor de haarwortels meer zuurstof krijgen. Eiwitten uit vis, ei en vlees hebben een versterkend effect op je haar.

 • Begin na het wassen van je haar niet meteen met föhnen. Laat het eerst een minuut of 10 drogen en ga in de tussentijd wat anders doen. Stop pas met föhnen wanneer je haar echt helemaal droog is. Wil je snel nog wat slag creëren? Draai het haar dat nu nog warm is voorzichtig in een losse knot en zet het gedurende een minuut of 10 vast met een schuifspeldje.

 • Te hard borstelen? Niet doen! Door je haar te hard te borstelen kunnen je haarpunten gaan splijten en kan je hoofdhuid gevoelig worden. Borstel je haar dan ook niet te hard, maar ook niet te lang. Is je haar nat? Wacht dan met borstelen totdat het haar zo goed als droog is.

 • Lig je veel in het zwembad deze dagen? Bescherm je haar dan tegen het chloor door het vooraf nat te maken en er een beetje conditioner in te doen. Spoel na het zwemmen je haar goed uit. Een badmuts dragen tijdens het zwemmen kan natuurlijk ook. Iets minder elegant, maar wel effectief.

 • In deze zonovergoten periode is het verstandig om niet alleen je huid te beschermen, maar ook je haar. Zo zijn er verschillende haarproducten als shampoos, oliën, conditioners en sprays met UV-filter beschikbaar die zowel de kleur als de structuur van het haar extra tegen de zon beschermen.

 • Borstel je haar uit voordat je het gaat wassen. Door je haar eerst te borstelen voordat je de shampoo inbrengt, zorg je dat eventuele resten van haarproducten nog beter worden verwijderd. Daarnaast leidt het borstelen tot een betere doorbloeding van de hoofdhuid. Hierdoor ontstaat er weer gezonder en glanzend haar